Hét recept voor een heerlijke tekst

Tekstschrijver Waalwijk recept voor teksten

Als ik de vraag krijg wat ik doe, antwoord ik vaak met: ‘ik schrijf teksten’. Veel vaker dan nooit krijg ik dan een verontwaardigd gezicht te zien en de vervolgvraag: ‘ja, maar wat doe je dan?’

Dit gesprek had ik laatst ook met een kok. Dezelfde vragen, dezelfde verontwaardiging. Bij een uitleg als: ‘ik schrijf bijvoorbeeld blogs en columns om meer leads en sales te genereren voor allerlei soorten bedrijven’, merkte ik dat het hier slechts om de vorm en het doel gaat van wat ik doe, maar niet om de ambacht.

Want wat doe ik nu eigenlijk?

En hoe leg ik dat op een hapklare manier uit?

Zo.


Recept voor een heerlijke tekst

👨‍👨‍👧‍👦  Geschikt voor oneindig veel personen
📈Met meetbare voedings- en marketingwaarde
Circa 48 uur bereiding

Ingrediënten

  • Het verlangen van de opdrachtgever
  • De interesses en het taalgebruik van de doelgroep
  • Een brede woordenschat
  • Veel tekstgevoel
  • Een handvol creativiteitskruiden

Overige benodigdheden

  • Een schilmes
  • Een ruime hersenpan
  • Een tekstvorm
  • Een bijschaaf
  • Een geschikt medium

Bereiding

  1. Verwarm de opdrachtgever voor, extraheer het verlangen van de opdrachtgever, vang deze op in de hersenpan en kook het tot de informatie volledig is opgelost.
  2. Voeg de interesses en het taalgebruik van de doelgroep toe, breng het geheel weer aan de kook en kook door tot er een glad mengsel ontstaat.
  3. Giet het mengsel vervolgens in een passende tekstvorm, voeg de eigen woordenschat en het tekstgevoel toe en besprenkel het geheel met de creativiteitskruiden.
  4. Laat de tekst minstens 24 uur afkoelen.
  5. Kijk of het allemaal klopt en past, schaaf bij waar nodig.
  6. Zeef uit de inhoud een pakkende titel.
  7. Garneer eventueel met foto’s en video’s.
  8. Deel het in hapklare brokken op en serveer het op het juiste medium.

Lees Smakelijk!


Nog een goede tekst nodig om je klanten te bereiken?

Ik ben je chef.

Aarzel niet en mail me: joepklerx@jouwtekstman.nl
Of aarzel niet en bel me: +316-48072518.